Do pojemnika wsypujemy marynatę PIRI-PIRI, dodajemy sól, cukier, paprykę i zalewamy oliwą. Blendujemy. Dodajemy zaprawę cytrynową i ponownie blendujemy do uzyskania gęstej konsystencji. Kurczaka nacieramy mieszanką soli, cukru i papryki, następnie zalewamy całego kurczaka mokrą marynatą. Odstawiamy na 24 godziny. Po tym czasie wyciągamy kurczaka, owijamy go folią aluminiową i wrzucamy na naszego domowego grilla 🙂 30 min. z jednej i 30 min. z drugiej strony. Smacznego!
Więcej o PIRI PIRI:
Papryczki Piri Piri pochodzą z południa Afryki, gdzie do dziś rośnie wiele ich dzikich odmian. Dzięki podróżnikom z Portugalii poznaliśmy niezwykły sposób przyrządzania drobiu. Teraz już w Polsce możemy delektować się chrupkim i delikatnym kurczakiem, połączonym z gamą niepowtarzalnych sosów, przygotowanym według wybranej receptury… To ich tajemnica i autentyczność.
Gdzie serwują kurczaka PIRI PIRI?
PIRI PIRI – Galeria Kaskada, Szczecin
Rozwój biotechnologicznych rozwiązań związanych z produkcją mięsa nabiera tempa. Firma GOOD Meat we współpracy z ABEC Inc. rewolucjonizują proces produkcji…
Wielu ludzi sądzi, że kurczaki stanowią jedynie towar handlowy, który ostatecznie trafi na stół. Może zatem zaskoczyć informacja jak rozumnymi…
Współzałożyciel firmy „Pasturebird” Paul Greive opracował innowacyjny kurnik na kołach, który jest w stanie zakwaterować do 6 tys. kurczaków. Pomysł…
Na etykietach opakowań mięsa drobiowego znajdują się najważniejsze informacje, które są kluczowym źródłem wiedzy o produkcie. Konsumenci coraz częściej zwracają…
Lato to nie tylko dłuższe dni, słońce i wakacje, ale także sezon grillowy. Jak wiadomo, mięso można poddawać różnym obróbkom…
To ile i jakiego białka spożywamy w naszej diecie, ma istotny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Konsumenci wykazują się coraz…
Ta witryna używa ciasteczek, korzystanie z serwisu internetowego oznacza akceptację plików cookies.