Kolejny z przepisów nadesłany przez uczestników konkursu organizowanego wraz z Wydawnictwem XLM. Autorem jest p. Agnieszka Stępień.
Sposób przygotowania:
Tortille:
Mąkę przesiać do miski, dodać wodę, sól, masło. Wyrabiać ciasto przez około 10 minut.
Po wyrobieniu ciasto podzielić na 6 części, rozwałkować na stolnicy na bardzo cienkie placki.
Następnie placki smażyć na suchej gorącej patelni, po kilka chwil z każdej strony.
Farsz:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju, posypujemy przyprawami do smaku.
Sałatę i cebulę drobno szatkujemy. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Ogórka kroimy w kostkę. Pomidora kroimy na mniejsze kawałki.
Wszystkie warzywa mieszamy w misce z dodatkiem piersi z kurczaka.
Bierzemy placek na tortille, smarujemy delikatnie ketchupem i dodajemy warzywa wymieszane z piersią kurczaka, zawijamy. Na górę dajemy ketchup i przygotowany sos czosnkowy
autor: Agnieszka Stępień
Rozwój biotechnologicznych rozwiązań związanych z produkcją mięsa nabiera tempa. Firma GOOD Meat we współpracy z ABEC Inc. rewolucjonizują proces produkcji…
Wielu ludzi sądzi, że kurczaki stanowią jedynie towar handlowy, który ostatecznie trafi na stół. Może zatem zaskoczyć informacja jak rozumnymi…
Współzałożyciel firmy „Pasturebird” Paul Greive opracował innowacyjny kurnik na kołach, który jest w stanie zakwaterować do 6 tys. kurczaków. Pomysł…
Na etykietach opakowań mięsa drobiowego znajdują się najważniejsze informacje, które są kluczowym źródłem wiedzy o produkcie. Konsumenci coraz częściej zwracają…
Lato to nie tylko dłuższe dni, słońce i wakacje, ale także sezon grillowy. Jak wiadomo, mięso można poddawać różnym obróbkom…
To ile i jakiego białka spożywamy w naszej diecie, ma istotny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Konsumenci wykazują się coraz…
Ta witryna używa ciasteczek, korzystanie z serwisu internetowego oznacza akceptację plików cookies.