Czy wiesz, że…?
Przy produkcji brojlera kurzego nie stosuje się żadnej selekcji zdrowych piskląt ze względu na płeć. Zarówno pisklęta płci męskiej, jak i kurki są tak samo istotne. Jedyne pisklęta, które trzeba uśmiercić i poddać maceracji bądź gazowaniu to te, które są bez szans na przeżycie od razu po wykluciu, lub od razu są martwe. Jest to jednak bardzo nieznaczna liczba piskląt – maksymalnie 1-1,5% w całym rzucie.
/ Sprawdzone informacje w internecie.
/ Redakcja o-kurczaki.pl, 2020
Rozwój biotechnologicznych rozwiązań związanych z produkcją mięsa nabiera tempa. Firma GOOD Meat we współpracy z ABEC Inc. rewolucjonizują proces produkcji…
Wielu ludzi sądzi, że kurczaki stanowią jedynie towar handlowy, który ostatecznie trafi na stół. Może zatem zaskoczyć informacja jak rozumnymi…
Współzałożyciel firmy „Pasturebird” Paul Greive opracował innowacyjny kurnik na kołach, który jest w stanie zakwaterować do 6 tys. kurczaków. Pomysł…
Na etykietach opakowań mięsa drobiowego znajdują się najważniejsze informacje, które są kluczowym źródłem wiedzy o produkcie. Konsumenci coraz częściej zwracają…
Lato to nie tylko dłuższe dni, słońce i wakacje, ale także sezon grillowy. Jak wiadomo, mięso można poddawać różnym obróbkom…
To ile i jakiego białka spożywamy w naszej diecie, ma istotny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Konsumenci wykazują się coraz…
Ta witryna używa ciasteczek, korzystanie z serwisu internetowego oznacza akceptację plików cookies.