Mięso solimy, pieprzymy i lekko posypujemy tymiankiem. Przysmażamy na mocno rozgrzanej patelni lekko posmarowanej oliwą. Cebulę i pieczarki przyrumieniamy na patelni w sosie pozostałym po mięsie. Dorzucamy pokrojone pomidory i czosnek. Wkładamy do sosu mięso, dodajemy bulion, wino, sok z cytryny i przyprawy (bouquet garni). Doprawiamy solą do smaku i długo dusimy, odwracając kawałki od czasu do czasu.
Przy ossobuco z indyka nie trwa to aż tak długo, wystarczy godzina, do momentu aż mięso będzie miękkie i będzie łatwo odchodziło od kości.
Smacznego!
Rozwój biotechnologicznych rozwiązań związanych z produkcją mięsa nabiera tempa. Firma GOOD Meat we współpracy z ABEC Inc. rewolucjonizują proces produkcji…
Wielu ludzi sądzi, że kurczaki stanowią jedynie towar handlowy, który ostatecznie trafi na stół. Może zatem zaskoczyć informacja jak rozumnymi…
Współzałożyciel firmy „Pasturebird” Paul Greive opracował innowacyjny kurnik na kołach, który jest w stanie zakwaterować do 6 tys. kurczaków. Pomysł…
Na etykietach opakowań mięsa drobiowego znajdują się najważniejsze informacje, które są kluczowym źródłem wiedzy o produkcie. Konsumenci coraz częściej zwracają…
Lato to nie tylko dłuższe dni, słońce i wakacje, ale także sezon grillowy. Jak wiadomo, mięso można poddawać różnym obróbkom…
To ile i jakiego białka spożywamy w naszej diecie, ma istotny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Konsumenci wykazują się coraz…
Ta witryna używa ciasteczek, korzystanie z serwisu internetowego oznacza akceptację plików cookies.