• Nowości

Selekcja i uśmiercanie kurcząt

Przy produkcji brojlera kurzego nie stosuje się żadnej selekcji zdrowych piskląt ze względu na płeć.

4 lata ago
  • Fakty i mity
  • Nowości

Kuchnia SuperTrampkarza – warsztaty o zdrowym żywieniu

Szkolenia i warsztaty dotyczące zdrowego żywienia i świadomości konsumenckiej są potrzebne na każdym etapie życia. Od najmłodszych lat potrzeba kształtowania…

4 lata ago
  • Fakty i mity
  • Nowości

Brojler – co to jest?

Ewolucja kury (gallus gallus domesticus), od jej dzikich przodków, do obecnie najliczniejszego kręgowca na ziemi – czyli kurzego brojlera, jest…

4 lata ago
  • Fakty i mity
  • Nowości

Czy na pewno „Eko” chów jest lepszy niż przemysłowy?

To w końcu „eko” czy „przemysłowy”? Te wyrazy w jednym zdaniu nie brzmią i nie wyglądają dobrze. Po ostatnim sympozjum…

4 lata ago

Ta witryna używa ciasteczek, korzystanie z serwisu internetowego oznacza akceptację plików cookies.