• Fakty i mity
  • Nowości

Żywność przetworzona – czy może być zdrowa?

Istnieje ogólne przekonanie, że żywność przetworzona (często określana jako „convenience food”) jest gorsza i szkodzi zdrowiu. Czy to prawda? Słowo…

3 lata ago
  • Fakty i mity
  • Nowości

„Eko” produkcja pod znakiem zieleni?

Rynek produktów ekologicznych rozwija się dynamicznie. Konsumenci coraz częściej decydują się na to, co przyjazne środowisku. Ochrona ekosystemu to jednak…

3 lata ago
  • Fakty i mity
  • Nowości

Kurczak z probówki – przyszłość czy wielka niewiadoma dla branży?

Pod koniec zeszłego roku władze Singapuru pozwoliły na wprowadzenie do sprzedaży mięsa wyhodowanego w laboratorium. Za tą decyzją podążyła lokalna…

3 lata ago
  • Fakty i mity
  • Nowości

Czy wreszcie pozbędziemy się tzw. ptasiej grypy raz na zawsze?

Od lat jest ona największym utrapieniem dla hodowców drobiu, w szczególności w sezonie zimowym. Wszystko wskazuje na to, iż ten…

3 lata ago

Ta witryna używa ciasteczek, korzystanie z serwisu internetowego oznacza akceptację plików cookies.