• ABC drobiu
  • Kurczak od kuchni
  • Nowości

Rozbieramy kurczaka na części

Filet, czy pierś, a może to jedno i to samo? Ćwiartka, pałka, udko... czy każdy na pewno rozróżnia wszystkie części…

5 lat ago
  • Kurczak od kuchni

Jak zdrowo przyrządzić kurczaka?

Jaki wpływ ma sposób przyrządzania na skład mięsa drobiowego na talerzu. Pieczenie, wędzenie, gotowanie, gotowanie na parze, smażenie, a także…

5 lat ago
  • Kurczak od kuchni

Mięso drobiowe źródłem łatwoprzyswajalnego białka

Spróbujemy jak najprościej: krótko, zwięźle i na temat - BIAŁKA. Co oznacza, że drób jest źródłem pełnowartościowego/łatwoprzywajalnego białka? Czym to…

5 lat ago
  • Fakty i mity

Czym oddychają kury w kurniku?

Kolejny z mitów, który w przypadku ferm brojlerów można usłyszeć (poza faszerowaniem ptaków antybiotykami i hormonami wzrostu) to wizje kurników…

5 lat ago

Ta witryna używa ciasteczek, korzystanie z serwisu internetowego oznacza akceptację plików cookies.